vrtic

BANJA LUKA, 15. novembra – Naselja Kuljani, Obilićevo, Vrbanja i Aleja centar trebalo bi da dobiju nove vrtiće, u nastojanju da predškolsko obrazovanje bude dostupno što većem broju djece.

U Odjeljenju za komunalne poslove su rekli da je uporedo sa aktivnim projektima izgradnje novih vrtića u Lazarevu, Petrićevcu i Starčevici, za iduću godinu planirano dodatno širenje sistema gradskih vrtića, a da će dinamika gradnje zavisiti od raspoloživih finansijskih sredstava.

– Prvi na listi prioriteta su Kuljani, gdje bi novi vrtić trebao nići u objektu stare škole. Ovih dana, trebao bi biti raspisan tender za projektovanje ovog vrtića, kao i za prenamjenu gradskog prostora u Obilićevu, koji će biti pretvoren u vrtić. Kako je planirano, novi vrtić u Obilićevu trebao bi biti smješten u poslovnom prostoru na Bulevaru Stepe Stepanovića 25-27- rekli su u ovom Odjeljenju.

vtric 2

Napomenuli su da se istovremeno, radi se na pripremi izgradnje još dva vrtića – u Vrbanji i Aleji centar.

-U slučaju Aleje centar, zbog velikog broja djece u ovom naselju, biće građen objekat većeg kapaciteta, projektovan za prijem 180 mališana. Aktivnosti za realizaciju ovog projekta su već pokrenute i u toku je procedura izbora firme za izradu urbanističko-tehničkih uslova i projekta – naveli su u Odjeljenju.

Istakli su da je nedavno završena obnova najstarijeg vrtića u gradu “Ježeva kućica”, a da bi u idućoj godini  trebali obnoviti i objekat koji se nalazi pored tog vrtića, a koje je nekada koristilo Udruženje “Duga”.

vrtic 3

– Kada je riječ o projektima koji su počeli ove godine, u 2020.godini planirana je druga faza izgradnje vrtića Kolibri u Lazarevu, odnosno objekat čija je gradnja u toku, trebalo bi da bude u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju. U budućem vrtiću biće omogućen smještaj za oko 170 djece –rekli su u Odjeljenju.

Dodali su da će u 2020. godni biće opremljen i prostor na Starčevici, koji je nekada koristila Gradska razvojna agencija, a čija rekonstrukcija je u toku.

(Srpskainfo)