karantin

BANJA LUKA, 06. aprila – Pripremljen je novi načnin smještaja u karantinima i on će u budućnosti biti organizovan po sistemu rotacije, rekao je gradončelnik Igor Radojičić nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

– Grad organizuje smještaj u karantinima u nekoliko objekata gdje pružamo medicinsku i logističku podršku. Smještaj osoba biće organizovan  putem rotacije u različitim objektima u različitim periodima, odnosno u pravilu u jednom objektu se smještaju osobe u protoku vremena od tri do četiri dana u zavisnosti kakava distanaca i smještaj lica može da se obezbjedi. Nakon toga vrši se korištenje drugog pa trećeg i četvrtog objekta zavisno od broja osoba koje će dolaziti kako bi smo spriječili ukrštanje osoba koje dolaze na duži vremenski period, odnosno da omogućimo istovremeni izlaz što više osoba iz konkretnih objekata – rekao je Radojičić

 Naveo je da po isteku  14 dana karantina objekat se u potpunosti dezinfikuje i čisti te priprema za prihvat novog kruga osoba  koje dolaze.– Pitanje testiranja se reguliše na republičkom nivou i prema posljednjim informacijama ona će se raditi po izlazu iz karantina.  U karantin se ne mogu unijeti hrana i druge potrepštine sem veša s tim da se po izlazu iz karantina ništa ne može iznijeti –naveo je on.

(Srpskainfo)