skola

BANJA LUKA, 14. oktobra – U okviru ovogodišnje obnove školskih objekata, osnovna škola u Borkovićima nedavno je dobila novi krov, a isti posao će uskoro početi i na objektu Škole učenika za privredu.

Obnovom krova na školi „Miroslav Antić“ učenici i nastavnici ove područne škole dobili su dosta bolje uslove za rad i učenje.

Direktor ove škole Đorđe Đaković istakao je da je obnova okončana krajem proteklog mjeseca i da je novi krov zamijenio dotrajalo krovište.

-Stari krov je prokišnjavao, što nam je pričinjavalo velike probleme. Sada su, međutim, ti problemi iza nas, a uslovi za rad učenicima i nastavnicima neuporedivo bolji – zaključio je Đaković.

Obnova dotrajalog krova u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ u Borkovićima je jedan od najvećih pojedinačnih projekata u ovogodišnjoj akciji obnove škola na području grada , vrijedan 103.000 KM.

 

 

Ukupno 600.000 KM uloženo je u obnovu 16 škola, od kojih je većina planirane radove obavila tokom ljetnjeg raspusta.Tako je uoči početka tekuće školske godine, otvoren dograđeni dio Osnovne škole „Branko Radičević“, sa osam novih učionica, a bolje uslove za rad dobili su i đaci Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ gdje je, poslije prošlogodišnje velike obnove vrijedne 1,2 miliona KM,  zamijenjen dio unutrašnje stolarije.

Na objektu škole u Bronzanom majdanu tokom raspusta saniran je krov, za šta je izdvojeno oko 65.000 KM, te urađen i novi sanitarni čvor. Sanacija sanitarnih čvorova urađena je i u školama: „Đura Jakšić“ u Šargovcu, „Sveti Ćirilo i Metodije“ Piskavica, „Ivan Goran Kovačić“ Lazarevo, „Georgi Stojkov Rakovski“ Nova varoš i „Milutin Bojić“ Mišin han.

U područnom odjeljenju OŠ „Vuk Karadžić“ Česma zamijenjena je unutrašnja stolarija i nabavljena nova kotlovnica, a sitniji radovi obavljeni su i u školama „Milan Rakić“ i „Borislav Stanković“.

Područno odjeljenje OŠ „Stanko Rakita“ Debeljaci tokom ljetnjeg raspusta dobilo je centralno grijanje, a novi kotlovi i pumpe ugrađeni su u školama „Vojislav Ilić“ u Krupi i „Petar Kočić“ u Kolima, gdje su sanirani i podovi. Radovi su okončani i u školi „Jovan Dučić“ u Kuljanima, gdje su takođe sanirani podovi u učionicama.

Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, preostalo je da se sitniji radovi završe u školama u Piskavici i u Kolima, te rekonstrukcija područnog odjeljenja škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima gdje će radovi biti izvedeni poslije okončanja procesa javne nabavke.

Kako su istakli u resornom odjeljenju, Grad je, uz ova ulaganja, obezbijedio i dodatna sredstva za još tri objekta – obnovu krova Škole učenika u privredi i Centra „Zaštiti me“, te za zamjenu kotlova u školi u Bočcu, što bi trebalo biti završeno do kraja godine.

(Srpskainfo)