pobrdje

BANJA LUKA, 21. oktobra – Mještani ulice Jasimira Malčića u naselju Pobrđe, koja se nalazi na svega kilometar od centra grada, već duže vrijeme žale se na oštećenu saobraćajnicu, koja je više puta krpljena, ali je i dalje puna rupa.

U toj ulici živi veliki broj mještana, koji već duži period apeluju na nadležne da urade rekonstrukciju puta koji je propao zbog velikog broja automobila koji svakodnevno prolaze ovom saobraćajnicom.

Žitelj ove ulice Novak T. rekao je da je stanje kolovoza katastrofalno, a da se svaki dan pojavi nova rupa i oštećenje.

– Ranije na ovom području nije bilo toliko kuća. Mnogi su na Pobrđu našli mjesto za porodični dom, pa se povećao i broj automobila. Pod tim opterećenjem asfalt je skoro potpuno propao. Do sada je ulica samo djelimično sanirana, ali svakim danom, sa svakom kišom stanje je sve lošije.

Potrebno je potpuno rekonstruisati ulicu – rekao je Novak T.

Prošle godine renovirano je sportsko igralište u ovoj ulici, ali se mještani žale da im nedostaje i prostor na kojem bi se mogli igrati najmlađi stanovnici ulice. Mještanin Dražen Ć. kaže da ovaj kraj vapi za dječijim igralištem, jer ima dosta mladih parova sa djecom.

– Naravno, sportski teren je dobrodošao, ali ovi mlađi do tri ili četiri godine tu nemaju sprava da se mogu igrati. Potrebno nam je igralište sa ljuljaškama i klackalicama, gdje će i oni najmlađi moći da uživaju – rekao je Dražen.

Iz Savjeta mesne zajednice Pobrđe kažu da su upoznati sa problemom mještana ove ulice i dodaju da su rekonstrukciju asfalta u Jasimira Malčića naveli kao jedan od prioriteta za sljedeću godinu.

– Ovu ulicu smo uvrstili u prioritetne projekte za sljedeću godinu i nadam se da će već u 2020. njihovi problemi biti riješeni – rekao je predsjednik MZ Rodoljub Majstorović.

Iz Gradske uprave kratko su poručili da ove godine nije planirana rekonstrukcija ulice i da nije predviđena izgradnja igrališta, ali da mještani mogu podnijeti inicijativu kako bi u narednom periodu potencijalno dobili prostor za igru najmlađih mještana.

Ulica Jasimira Malčića nosi ime po pripadniku Vojske RS koji je poginuo u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, međutim, na tabli sa nazivom ulice pogrešno je napisano njegovo ime.

– Jasimir je bio naš komšija, ali na tabli stoji da se zvao Jasmir. Nadamo se da će i to biti ispravljeno – ispričali su mještani ove ulice.

(Glas Srpske)