BANJALUKA, 31. marta – Tradicionalna proljećna akcija čišćenja i uređenja grada Banjaluka počela je danas simboličnim sađenjem stabala u dvorištima tri osnovne škole – “Miloš Crnjanski”, “Sveti Sava” i “Stanko Rakita”.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je, sa učenicima, zasadio prvo stablo u dvorištu Osnovne škole /OŠ/ “Miloš Crnjanski”, ističući da su učenici ove škole posvećeni svom okruženju.

On je rekao novinarima da je grad Banjaluka ekološkoj sekciji škole poklonio određeni broj sadnog materijala i ukrasnog drveća i grmlja.

Gavranović je najavio da će grad u saradnji sa učenicima organizovati nekoliko akcija uređenja dvorišta ove škole, te da će biti podržane sve inicijative ekološke sekcije ove škole, objavila je SRNA.

On je istakao da su ove godine u proljećno uređenje grada prvi put uključene sve osnovne škole i vrtići. “Cilj je postići ekološke efekte, ali i edukativni smisao. Ako djeca shvate da već u ovim godinama moraju da brinu o životnoj sredini, onda ova planeta, ova zemlja i grad Banjaluka imaju lijepu budućnost”, rekao je Gavranović.

Učenica osmog razreda OŠ “Miloš Crnjanski” Tara Novitović zahvalila je gradonačelniku u ime cijele škole, dodavši da ekološka sekcija ove škole planirala sadnju stabala.

“Iskreno se nadam da će pod krošnjom ovog drveta da se igraju i neka druga djeca i da će dočekati mnoštvo narednih generacija”, rekla je ona.

Proljećna akcija čišćenja grada trajaće do 18. aprila.