azil

BANJA LUKA, 12. marta – Počela je gradnja novog azila za pse na lokalitetu Razvojno-edukativnog centra „Manjača“, koji bi trebalo da bude otvoren tokom ljeta.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, precizirao je da su se na gradnju novog azila odlučili zbog nedovoljnih i neuslovnih kapaciteta postojećeg smještaja za kućne ljubimce i napuštene pse u Ramićima.

– Ovdje na Manjači radimo preuređenje objekata, a u novom azilu biće omogućen smještaj za 120 pasa. Susjedni objekat treba da  služi za nastavak gradnje i dodatni prostor za karantin i skladišni prostor – rekao je Radojičić i dodao da će u Banjaluci biti izgrađen i novi park za pse.

Vrijednost radova na izgradnji azila iznosi oko 110.000 KM.Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, koji zajedno sa Odjeljenjem za komunalne poslove realizuje ovaj projekat, naveo je da je nedavno na ovom loaklitetu u funkciju stavljeno i stočno groblje, što uz budući azil predstavlja komletiranu brigu o životinjama.

On je napomenuo sugrađanima da ukoliko se na njihovim gazdinstvima desi uginuće životinje da mogu da pozovu Centar, koji je opremljen transportnim vozilom i koji može da reaguje veoma brzo.

Tokom današnjeg obilaska Manjače, Radojičić je obišao i radove na uređenju nekadašnjih „vojnih“ jezera, koji se ubrzano transformišu u rekreativni i izletnički centar.

(Srpskainfo)