cesma

BANJA LUKA, 04. februara – U gornjem dijelu banjalučkog naselja Česma danas je počela izgradnja vodovodne mreže u vrijednosti oko dva miliona KM koja će omogućiti snabdijevanje vodom za oko 500 domaćinstava.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je novinarima da je vrijednost ove faze radova, koje izvodi preduzeće “Hidrokop”, nešto malo manja od dva miliona KM.

“Ukupno u zbiru potisnih i distributivnih cjevovoda je nešto više od 20 kilometara koji obuhvata više od 500 domaćinstava na dvije visinske zone. Nadam se da ćemo u toku ljeta moći sukcesivno uključivati prvo treću visinsku zonu, a onda i narednu visinsku zonu u Česmi četiri”, naveo je Radojičić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma Miladin Maličević rekao je da je u naselju potrebno realizovati i drugi dio asfaltiranja glavne saobraćajnice, te izgraditi kanalizaciju.

“Mještani očekuju i imamo obećanje Gradske uprave i gradonačelnika da će u neko skorije vrijeme početi izgradnja mosta na rijeci Vrbas, što bi naselje Česma povezalo u pravom smislu sa gradom”, rekao je Maličević.

Član Savjeta mjesne zajednice Česma Miloš Krčić koji, kako kaže, živi na najvišoj koti naselja, kaže da su mještani dočekali nešto što će preporoditi ovaj kraj.

On je naveo da su se mještani za vodu snalazili na razne načine, te da je posebno teško bilo u zimskom periodu.

(Srna)