teren

BANJA LUKA, 22. januara – U Banjaluci je danas počela prva faza izgradnje novog fudbalskog terena u vrijednosti gotovo 200.000 KM uz banjalučki Istočni tranzit, u blizini Tržnog centra “Delta planet”.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku izgradnje, rekao je novinarima da će ovo biti drugi fudbalski stadion na otvorenom sa vještačkom travom urađen prema FIFA standardima na veoma pristupačnoj lokaciji.

On je naveo da prva faza podrazumijeva građevinske i hidro radove i završetak kišne, fekalne kanalizacije i vodovoda.

“Vrijednost radova u ovoj fazi je nešto ispod 200.000 KM”, naveo je Radojičić.

On kaže da će, ukoliko bude moguće, ove godine biti objavljen i tender za drugu fazu, navodeći da su potrebna sredstva da bi sve bilo završeno u potpunosti.

Radojičić je naglasio da je u planu izgradnja još nekoliko veoma krupnih objekata u oblasti sporta.

On je podsjetio da je u prošloj godini otvorena Sportska dvorana “Centar”, da je pri kraju tender za novu sportsku dvoranu kod Osnovne škole “Branko Radičević” u naselju Starčevica, izrazivši nadu da će do kraja godine početi javna nabavka za izgradnju sportske dvorane u naselju Lauš.

“To bi značilo da za tri ili četiri godine udvostručimo, možda i utrostručimo kapacitete grada sa infastrukturnim objektima za sportske klubove”, kaže Radojičić.

(Srna)