misin han

BANJA LUKA, 18. septembra – U nastojanju da se ožive društveni sadržaji na selima, danas je u Mišinom hanu počela obnova dotrajalog društvenog doma. Za temeljnu sanaciju ovog objekta, biće utrošeno 175.000 KM iz gradskog budžeta.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je obišao gradilište, ukazao je da se ova sanacija izvodi u okviru velikog plana obnove društvenih domova po selima i prigradskim naseljima, koji se provodi unazad tri godine.

-Poslije niza novoizgrađenih i obnovljenih društvenih domova po selima, danas je na red došao i objekat u Mišinom hanu. Tokom sanacije, biće obnovljena oba sprata, krov, sanitarije, podovi i kompletne instalacije – rekao je Radojičić.

On je naglasio da se, u međuvremenu, privodi kraju izgradnju novog društvenog doma u Krminama, a u toku su pripreme za obnovu domova u Saračici, Piskavici i Zalužanima. Prema njegovim riječima, sanacijom ovih domova i izgradnjom novih nastoji se postići da ovi objekti budu centri dešavanja u svojim sredinama.

Prema ugovoru sa Gradom, preduzeće „Progres gradnja“, koje izvodi radove u Mišinom hanu, ima rok od tri mjeseca da završi posao.

Predsjednica Savjeta MZ Mišin han Dražena Ajder ističe da obnova ovog objekta puno znači za mještane ove mjesne zajednice. Ona je naglasila da će dom služiti za okupljanja mještana, a zahvaljući obnovi, u domu će biti smješteno i lokalno kuluturno-umjetničko društvo, koje je trenutno smješteno u Potkozarju.

-Po sanaciji doma, biće stvoreni uslovi da se naš KUD „vrati kući“ i da 50-tak djece i 30-tak veterana, koji sada vježbaju u Potkozarju, nastupe uvježbavaju u blizini svojih kuća – naglasila je ona.

(Banjaluka.net)