borkovici

BANJA LUKA, 22. avgusta – Povodom početka obnove krova na područnoj školi „Miroslav Antić“ u Borkovićima, danas su gradonačelnik Igor Radojičić i ministar prosvjete i kulture u Vladi RS, Natalija Trivić, obišli ovu školu.

Radojičić je naglasio da je ovo pojedinačno najveći projekat po vrijednosti radova od svih škola koje će biti obnovljene ove godine, vrijedan oko 103.000 KM.

– Ove godine imamo veoma dobru koordinaciju sa nadležnim Ministarstvom. Zajedno smo pripremali plan koje ćemo škole obnavljati na banjalučkom području, a sredstva su obezbijeđena iz tri izvora. Kabinet predsjednika Republike je obezbijedio oko 50.000 KM, dok je Grad već prebacio školama oko 200.000 KM za obnovu. Ovih dana obezbijedili smo sredstva za još tri objekta – obnovu krova Škole učenika u privredi i Centra „Zaštiti me“ te za zamjenu kotlova u školi u Bočcu – rekao je Radojičić i dodao da će ove godine biti obnovljeno 20 škola.

Ministar prosvjete i kulture Srpske, Natalija Trivić, izjavila je da je startegija Ministarstva  zasnovana na tome da se investira i u škole sa velikim brojem đaka, ali i u one gdje nemamo veliki broj đaka, jer sva djeca moraju imati optimalne uslove za školovanje, bez obzira na to gdje žive.– Vlada RS je za obnovu škola u Srpskoj, ove godine, izdvojila 1,8 miliona KM. Uz pomoć Kabineta predsjednika RS i pomoć Vlade Srbije do sada smo u obnovu škola investirali ukupno oko devet miliona KM – rekla je Trivićeva.

Direktor područnog odjeljenja Osnovne škole „Miroslav Antić“ u Borkovićima, Đorđe Đaković, zahvalio je na pomoći i podršci i naglasio da je za sve učenike i nastavnike ove škole od velikog značaja obnova krova, što će riješiti mnog probleme koji su postojali u ovoj školi.

(Srpskainfo)