otpad

BANJA LUKA, 17. marta – Počela je tradicionalna proljećna akcija čišćenja i uređenja grada koja će trajati do 5. aprila.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove pozivaju sugrađane da se besplatno riješe krupnog otpada, starog najmeštaja, bijele tehnike i drugih nepotrebnih stvari iz svog domaćinstva.

Odlaganje otpada će se vršiti na tačno određenim mjestima u svakoj mjesnoj zajednici. Planirano je da se ovom akcijom prikupi što veća količina krupnog otpada, osim građevinskog otpada.

– Odlaganje otpada se vrši u postavljenim kontejnerima od pet kubnih metara, kao i na drugim mjestima pristupačnim vozilima za odvoz – precizirali su iz Odjeljenja.

Glavni cilj akcije je da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, otpada i smeća iz rijeka i potoka i svake druge vrste otpada, koji opterećuje i zagađuje životnu sredinu.

Do 25. marta otpada se mogu riještiti stanovnici Karanovca, Srpskih Toplica, Obilićeva, Starčevice, Vrbanje, Ade, Debeljaka, Česme i Priječana, te seoskih naselja: Rekavice, Krmine, Agino selo, Bočac, Ljubačevo, Stričići, Pavići, Donja Kola, Goleši, Čokorska Polja i Krupa na Vrbasu.

od 25. marta do 5. aprila smeće mogu iznijeti mještani Koćićevog Vijenca, Pobrđa, Lauša, Paprikovca, Petrićevca, Bulevara, Centra, Borika, Nove Varoši, Rosulja, Lazareva, Zalužana, Kuljana, Drakulića, Šargovac, Motika, te seoskih mjesnih zajednica: Stratinska, Bronzani Majdan, Kmećani, Borkovići, Piskavica, Bistrica, Saračica, Verići, Šimići, Potkozarje, Mišin Han, Prijkakovci i Dragočaj.

(Srpskainfo)