BANJALUKA, 4. decembra – Nebojša Poletan (30) se u Osnovnom sudu u Banjaluci izjasnio o krivici zbog tuče u kafiću „Džentlmen“ u banjalučkom naselju Lazarevo.

On je negirao krivicu za premlaćivanje Ljubiše Kneževića, kojem je nanio teške tjelesne povrede krajem prošle godine, saznaje Srpskainfo.

Knežević je ranije za Srpskainfo ispričao da je Poletan pokušao da ga ubije, a da je tom prilikom zadobio prelom lobanje i druge veoma teške povrede zbog čega je nekoliko dana ostao u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da su potvrdili optužnicu protiv Poletana.

Licem pao na pod

On je optužen da je 22. decembra, oko 20 minuta iza ponoći, u ugostiteljskom objektu u Ulici Branka Popovića u Banjaluci nakon kraće verbalne rasprave napao oštećenog K.Lj.

– Poletan ga je zatvorenom pesnicom udario u predjelu lijevog oka, nakon čega je oštećeni izgubio svijest i licem pao na tlo. Poletan je bio svjestan da na ovaj način može nanijeti oštećenom tešku tjelesnu povredu, pa je na nju pristao, usljed čega je kod oštećenog nastupila teška tjelesna povreda u vidu razderno-nagnječne rane gornjeg kapka lijevog oka, sa prelomom lobanjskih kostiju, krvarenja u čeoni sinus, krvarenja oko moždanica, nagnječenja mozga, kao i subloksacije ili djelimično iščašenja lijevog donjeviličnog zgloba – istakli su u OJT Banjaluka.

U Osnovnom sudu u Banjaluci su rekli da je, nakon što je Poletan negirao krivicu, njegov predmet dodijeljen drugom sudiji i da još nije zakazan početak suđenja.

Knežević za Srpskainfo kaže da očekuje da Poletan bude osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu, jer i danas osjeća posljedice zbog povreda koje mu je te večeri on nanio.

Kaže da razloga da ga ovako brutalno Poletan pretuče nije bilo, a sve se desilo zbog nesporazuma s pjevačem, koji to veče pjevao u pomenutom kafiću. Knežević ističe i da je Poletan tu radio kao obezbjeđenje, ali da ne zna da li je bio prijavljen.

Proslava rođendana
On kaže da se sve dešavalo 21. decembra prošle godine u večernjim časovima, kada je sa drugom izašao u grad kako bi proslavio rođendan.

– To veče smo bili u jednom kafiću u Dervišima i onda smo oko 23.30 došli u kafić „Džentlmen“. U tom lokalu je bila muzika uživo i bio je pun, pa smo našli jedan sto u blizini vrata. Kolega i ja smo stali za taj sto – pojašnjava Knežević.

Dodaje da su zatim naručili piće i da je tada primjetio da u kafiću pjeva njegov poznanik, s kojim je bio u dobrim odnosima.

– Pozvao sam pjevača da dođe za naš sto i platio mu da otpjeva pjesmu za moj rođendan. On je odmah otpjevao tu pjesmu, pa sam zatražio da mi otpjeva još jednu pjesmu. Međutim, on je nije otpjevao – pojasnio je Knežević za Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, on je sačekao par minuta i opet je pozvao pjevača i pitao ga da mu otpjeva još jednu pjesmu za rođendan. Ističe da je tada pjevač rekao da sačeka i da ima i drugih koji su naručili pjesmu.

– Priznajem da sam nakon toga malo burnije reagovao, ali nisam imao nikakve loše namjere. Odmahnuo sam rukom u pravcu pjevača, ali u smislu “ako nećeš odmah pjevati, nemoj je ni pjevati”. Međutim, on je shvatio kako hoću da ga udarim, ali to stvarno nisam htio – prepričava Knežević šta se sve dešavalo kobne večeri.

Pjevač pozvao obezbjeđenje
Dodaje da je tada pjevač na mikrofon pozvao obezbjeđenje tako što je im je rekao „dođite do mene“. Kaže da su tada prišla tri ili četiri momka do njegovog stola, te da jednog od njih poznaje i da se radi o Poletanu.

Priča da mu se taj izbacivač tada obratio i pitao šta je problem i zašto pravi frku.

– Nakon toga me taj izbacivač N.P. udario šakom u lijevo oko, nakon čega sam momentalno izgubio svijest i pao licem prema podu. Pao sam na prag kafića i više ništa ne znam, ne znam šta se dalje dešavalo – rekao je Knežević.

Kaže da je sljedeće čega se sjeća da se probudio u bolničkom krevetu sa jakim bolovima u glavi.

– Prilikom razgovora s doktorima oni su mi rekli da mi je lobanja pukla na nekoliko mjesta. Takođe su mi rekli da mi je slomljen nos, jagodična kost, i da se radi o veoma teškim povredama – kaže Ljubiša.

On ističe da Poletana poznaje dugo vremena i da zna da on radi kao izbacivač u kafićima i klubovima u Banjaluci, ali da to niko ne smije da izjavi.

– Ja sam jedno vrijeme radio kao konobar u kafiću koji se nalazi preko puta „Džentlmena“ i Poletan je tu dolazio na piće, pa ga i tako znam – kaže Knežević.

Užasni prizori
Očevici ovog događaja pričaju da je užasno bilo vidjeti kakve je povrede zadobio ovaj mladić.

– To je bilo strašno, momak je ležao na zemlji u lokvi krvi. Sva sreća pa je u kafiću bio neki doktor. On je pritrčao i pomogao ovom mladiću. Da nije bilo njega, ko zna da li bi momak i preživio – ispričao je jedan od očevidaca.

On kaže da je bilo dosta ljudi ispred lokala, ali da je njih par pritrčalo da mu pomognu. Dodaje da je ubrzo došla ekipa Hitne pomoći, koja je odvezla mladića.

(srpska info)