petricevac-vrtic-e1572598328495

BANJA LUKA, 01. novembra – Izgradnja novog vrtića i mjesne zajednice na Petrićevcu počeće iduće sedmice, u okviru radova na višenamjenskom objektu, vrijednom 1,7 miliona KM, najavljeno je iz Gradske uprave.

Do sada je izgrađena prva faza objekta, u kojem će, po opremanju, biti smještena ambulanta porodične medicine.

– Sredstvima iz budžeta Grada završena je izgradnja prve faze, odnosno izgradnja ambulante, a zahvaljujući donaciji Vlade Srbije, 6. novembra nastavljamo radove, izgradnjom vrtića i mjesne zajednice – rekao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Prema njegovim riječima, u budućem vrtiću naći će mjesta za više od stotinu mališana sa područja Petrićevca, s tim da će mještani u budućem objektu mjesne zajednice, dobiti i prostor za organizaciju raznih društvenih događaja.

Prema projektu, budući vrtić je podijeljen u dvije cjeline, prva za djecu vrtićkog uzrasta od tri do šest godina, a druga za djecu jasličkog uzrasta od jedne do tri godine.

Istovremeno, u objektu buduće mjesne zajednice biće izgrađena multifunkcionalna sala kapaciteta do 100 sjedećih mjesta i dva poslovna prostora, a na spratu objekta predviđene su kancelarije za mjesnu zajednicu, sala za sastanke, te prostor za udruženje penzionera.

Grad Banjaluka je iz budžeta izdvojio 210.000 KM i izgradio ambulante porodične medicine u okviru ovog višenamjenskog objekta, koja bi trebalo da bude stavljena u funkciju naredne godine.

(Srpskainfo)