lesnina

BANJA LUKA, 12. marta – Pripreme za izgradnju kružnog toka kod “Lesnine” počele su postavljanjem signalizacije na ovoj raskrsnici, potvrdili su za “Nezavisne” u “Putevima RS”.

“Izvođač radova, preduzeće ‘Niskogradnja’ iz Laktaša, počeo je sa pripremnim radovima na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnog puta M4 sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i braće Pišteljića postavljanjem saobraćajne signalizacije”, rekli su u ovom preduzeću.

Dodali su da će u toku sljedeće sedmice izvođač radova zvanično biti uveden u izgradnju kružnog toka.

“Neophodno je da se dobije izmjena režima saobraćaja od Ministarstva saobraćaja i veza RS”, kazali su u “Putevima RS”.

Nadležno ministarstvo će izmjenom režima saobraćaja odrediti koje su zaobilaznice kojima će se građani koristiti dok traje izgradnja ove kružne raskrsnice.

Rok za izvođenje radova je 120 radnih dana od uvođenja izvođača u radove, a vrijednost projekta izgradnje ove kružne raskrsnice je oko 1,3 miliona KM.

Kružna raskrsnica kod “Lesnine” jedna je od tri planirane koje Gradska uprava radi u saradnji s “Putevima RS” u nastojanju da se smanje gužve na staroj gradiškoj cesti.

Druga je kod škole “Ivan Goran Kovačić” prema Trapistima i treća kod “Hiperkort” u Dervišima.

Zbog bezbjednosti pješaka koji se kreću u blizini raskrsnice kod “Lesnine” planirana je i izgradnja trotoara od raskrsnice prema tržnom centru “Tropic”.

Istovremeno će se raditi i na proširenju Ulice Ivana Gorana Kovačića, koja bi trebalo da ima četiri saobraćajne trake do skretanja kod “Tropica”.

(Nezavisne)