BANJA LUKA, 11. oktobra – Imajući u vidu trenutne vremenske uslove i nagli pad spoljašnjih temperatura, iz Eko toplane Banjaluka saopšteno je da će prije 15. oktobra, odnosno zvaničnog početka sezone gijanja, početi sa isporukom toplotne energije.

Uokviru toplih proba koje kreću danas, već od sutra, 12. oktobra, korisnici usluga sistema daljinskog grijanja mogu očekivati tople radijatore.

– S obzirom na stanje distributivne mreže, kod pojedinih korisnika na samom početku sezone mogući su kraći prekidi u isporuci toplotne energije. Naše tehničke ekipe na terenu prate situaciju i nastojaće da svaki kvar otklone u što kraćem roku, a korisnike kod kojih eventualno dođe do prekida isporuke, molimo za strpljenje i zahvaljujemo na razumijevanju – rekli su u Eko toplanama.

Podsjetili su da su, tokom pauze između dvije sezone, obavili godišnji remont proizvodnih postrojenja kao i sanaciju dijelova distributivne mreže, prema unaprijed utvrđenom planu a na osnovu intervencija tokom prethodnih sezona.

Obezbijeđeno je oko 95 odsto potrebnog energenta za predstojeću sezonu, a ostatak će u skladu s planom biti obezbijeđen do kraja ove godine.