BANJALUKA, 11. aprila – Banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Željka Stevanovića, koji je na autobuskom stajalištu u Banjaluci ubacio bombu u autobus, od čije eksplozije je poginuo vozač Boro Topić.

Optužnica, sa prijedlogom za produženje pritvora, Stevanovića tereti za krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnica protiv Stevanovića podignuta je u srijedu, 9. aprila, a proslijeđena je na potvrđivanje Okružnom sudu Banjaluka, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva, objavila je SRNA.

Stevanović je osumnjičen da je 13. marta na autobuskom stajalištu kod Poljoprivredne škole u Ulici knjaza Miloša u Banjaluci u autobus “Autoprevoza” ubacio bombu od čije eksplozije je poginuo vozač Boro Topić, a dva lica lakše povrijeđena.

On je nakon bombaškog napada bio u bjekstvu a uhapšen je 15. marta, nešto poslije ponoći, u neposrednoj blizini Željezničke stanice u Banjaluci. U potragu su bili uključeni specijalci, psi tragači i Helikopterski servis.