BANJALUKA, 11. juna – Milenko Kudra iz Minhena sa svojim prijateljima sakupio je pomoć vrijednu 30.000 maraka, koju su lično podijelili stanovnicima nekoliko banjalučkih naselja koji su najviše postradali u nedavnim poplavama i vrtiću u Čelincu.

Kudra je rekao da je u akciji učestvovalo 150 ljudi i da su, u saradnji s gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem, dobili spisak najugroženijih porodica koje su posjetili.

– Za 20 porodica u Česmi i Lazarevu izdvojili smo po 500 evra i lično im odnijeli novac. U Čelincu smo za vrtić dali 2.500 evra. Željeli smo da posjetimo najugroženije i lično im damo prikupljenu pomoć – kazao je Kudra.

Dodao je da su u organizovanju pomoći učestvovali i Nenad Pavličević, Veljko Knežević, Radenko i Žarko Vujinović, Davor Birač i Njegoslav Kremenović, te da je novac dijeljen najugroženijima, bez obzira na nacionalnu pripadnost, objavio je Glas Srpske.

– Tokom susreta s ugroženim porodicama bilo je emotivnih situacija i suza. Situacija je bila katastrofalna, a neke porodice su ostale bez ičega – kazao je Kudra i dodao da će sa prijateljima koji žive u Minhenu kad god zatreba pomoći stanovnicima Srpske.