izvjestaj

BANJA LUKA, 19. februara – Banjalučka Policijska uprava dostavila je danas Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv Marka Kostića (23), Filipa Milojevića (21), Anastasije Borić (21), Sofije Mirković (20) i Marka Strike (21), svi iz Banjaluke, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Kako se navodi, osumnjičeni su uhapšeni u okviru višemjesečne akcije banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva i Policijske uprave, te Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet.

“Od 2017. godine do 18. februara ove godine, osumnjičena lica su držali radi prodaje i prodavali marihuanu korisnicima na području grada Banjaluka”, navode iz Okružnog javnog tužilaštva.

Osumnjičena lica su sprovedena radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a u nastavku istrage tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje pritvora.

U akciji kodnog naziva “Vidikovac”, u kojoj je banjalučka policija uhapsila osam lica, oduzeto je oko 35 kilograma marihuane i 1,27 kilograma kokaina.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je juče novinarima da su uhapšena lica čiji su inicijali M.K, F.M, L.M, M.S, S.P, A.B, S.M. i S.K. zbog sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droga.

“Izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Banjaluke, koje koriste osumnjičena lica. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 35 kilograma zelene biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu, 1,27 kilograma bijele praškaste materije koja asocira na kokain”, navela je ona.

Pronađene su i oduzete dvije drobilice za drogu, određena količina novca i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

(Nezavisne)