podsticaji

BANJA LUKA, 17. septembra – Gradonačelnik Igor Radojičić, uručio je danas ugovore o dodjeli gradskih podsticaja za nezaposlene sugrađane koji su se prijavili na javni poziv za dodjelu sredstava za samozapošljavanje.

Njih 64 koji su ispunili uslove poziva dobili su podsticaje u iznosima od 3.000 do 7.000 KM, za šta je iz gradske kase izdvojeno nešto više od 300.000 KM.

– Riječ je o podršci različitim djelatnostima, od proizvodnje, zanatstva, trgovine do ugostiteljstva. Na ovaj način Grad želi da podstakne zapošljavanje – kazao je Radojičić.

podsticaji 1

On je naglasio da je kod dodjele ovih podsticaja, prednost data ženskom preduzetništvu.

-Samo proteklih nekoliko dana, kada su otvoreni novi poslovni subjekti u Poslovnoj zoni u Ramićima i ovih 64 podsticaja za samozapošljavanje, stvoreni su uslovi za oko 300 novih radnih mjesta. Možemo samo poželjeti da svaka sedmice bude ovakva, i od strane Grada i od strane privatnog sektora – kazao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović istakao je da je ove godine za grantove privredi izdvojeno 1,1 milion KM, da se oko milion daje i za podršku poljoprivredi, te da su posebna sredstva namijenjena razvoju poslovnih zona.

-To je preko tri miliona KM direktne podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu – zaključio je Komljenović, te dodao da je i ove godine nastavljen trend rasta preduzetništva u Banjoj Luci.

podsticaji 3

Dubravka Vujinović Božić, koja je danas dobila podsticaje, kazala je da će dobijena sredstava iskoristiti za proizvodnju cipelica za bebe.

-Izrada cipelica bila mi je hobi, koji je sada postao i moj posao. Bez ovih sredstava ne bih se usudila da započnem ovaj posao – naglasila je ona.

Podsticaje je dobila i Tatjana Čivčić, koja se bavi proizvodnjom dječije odjeće i njenom prodajom putem interneta u inostranstvu.

-Sredstva ću iskoristiti za proširenje asortimana odnosno nabavku nove mašine i dijelom za promociju našeg brenda – zaključila je ona.

 (Banjaluka.net)