BANJALUKA, 30. april – Borislav Korov (32) je poginuo, a njegov brat od tetke Dragan Stojanović (34) je ranjen u eksploziji zasad nepoznate eksplozivne naprave, koja se u ponedjeljak naveče dogodila u Bronzanom Majdanu, kod Banjaluke.

Do tragedije je došlo kada su Korov, inače autoelektričar koji je radio u Kranju, i Stojanović uređivali garažu u blizini porodične kuće nesrećnog muškarca, koji je sa suprugom i dvoje maloljetne djece živio u Sloveniji, a povremeno je dolazio i u domovinu.

Bolom shrvane komšije ispričale su nam da je Korov nakon eksplozije bio svjestan i iz garaže je izvukao brata, a koji je, tvrde, ostao bez dijela šake, objavile su Nezavisne novine.

“Kada su čuli eksploziju, iz kuće su istrčali Borislavov otac i maćeha. Borislav je sve znao i ništa nije slutilo da će preminuti. Komšija ih je vozio dio puta do Banjaluke, a potom ih je preuzelo vozilo Hitne pomoći. Nažalost, Borislavu su popucali krvni sudovi na glavi i u banjalučkoj bolnici on je izdahnuo. Dragan nije životno ugrožen”, kažu mještani.

Komšije, prijatelji i rodbina Borislava, uključujući i devetogodišnjeg sina i šest godina mlađu kćerku, od njega će se na lokalnom groblju oprostiti u četvrtak, 1. maja. Saznajemo da je Borislavu prije nekoliko godina poginuo brat.

Foto: A. Čavić