BANJA LUKA, 30. decembra – Gradska uprava neće raditi u petak, 1. januara, zbog obilježavanja republičkog praznika – Nove godine.

Zakonom je precizirano da u dane republičkog praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

U petak, 1. januara, u skladu s Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada rade:

– u vremenu od ponoći do 24 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa dragstor i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama, te u vremenu od osam do 21 čas trgovine na malo pogrebnom opremom.

Oni mogu da rade i 2. januara, a uz njih drugog dana republičkog praznika na području grada od osam do 16 časova mogu da rade i pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, te trgovački centri koji mogu da rade u vremenu od osam do 22 časa.

Pored njih, shodno zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije od 21. decembra 2020. godine:

– Do 15. januara 2021. godine ograničava se radno vrijeme svim ugostiteljskim objektima i priređivačima igara na sreću na period od šest do 22 časa;

– Takođe, dragstori mogu raditi u vremenu od 22 do šest časova isključivo putem šalterske prodaje, uz zabranu prodaje alkoholnih pića u vremenu od 22 do šest časova;

– Dežurna apoteka za vrijeme novogodišnjih praznika biće “1. maj” u Ulici Milana Tepića.

– Gradski i prigradski prevoz za vrijeme praznika voziće putnike po prazničnom režimu, odnosno isto kao i nedjeljom.

– Gradska tržnica neće raditi 1. januara, dok će 2. januara raditi od sedam do 14 časova.

(Nezavisne)