U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će doći do razvedravanja, osim na istoku, gdje se tokom prijepodneva očekuju i slabije padavine, uglavnom snijeg i susnježica.

Najviša dnevna temperatura od jedan do šest stepeni, na jugu malo viša, a na planinama od minus tri, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjeren sjeverni, na jugu Hercegovine slaba bura.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u centralnim i istočnim krajevima preovladava pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i slabim snijegom, dok je ostalim krajevima nije bilo padavina.

Najhladnije jutros je bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno minus deset stepeni, zatim na Han Pijesku minus pet, na Čemerno minus četiri, u Kalinoviku, na Sokocu i Ivan Sedlu minus dva, a u Kneževu minus jedan.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima u 7.00 časova: Gacko i Sanski Most nula, Istočno Sarajevo, Novi Grad, Srebrenica, Bihać, Livno i Sarajevo jedan, Bratunac, Ugljevik, Banjaluka, Zvornik, Ribnik, Srbac, Šipovo, Bugojno, Gradačac, Grude i Tuzla dva, Bijeljina, Višegrad, Doboj, Rudo i Zenica tri, Foča četiri, Bileća pet, Trebinje i Široki Brijeg sedam, Mostar osam i Neum 10 stepeni Celzijusovih.

(Nezavisne)