BANJA LUKA, 28. decembra – Pored brojnih akcija i naših apela, opet je tokom novembra na području Policijske uprave Banjaluka policija iz saobraćaja isključila više od 300 vozača, rekao je ovo zamjenik načelnika PU Banjaluka Dragan Ćibić.

Na konferenciji za novinare Ćibić je rekao da i pored brojnih apela policija da se vozači pridržavaju saobraćajnih propisa, skoro svaki vikende se iz saobraćaj isključi više od 300 vozača.

– Sada ide period praznika, te najvljujemo da neće biti tolerancije prema onima koji krše saobraćajne propise i u narednom periodu će biti još akcija – poručio je Ćibić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banjaluka Jovan Stojčić rekao je da je novembru evidentirano 141 krivično djelo.

– U ovom periodu imali smo i 14 djela protiv života i tijela i svi ovi slučajevi su rasvijteljeni. Takođe, u ovom periodu otkrili smo četiri djela iz privrednog kriminala, a u kojima je pričinjena šteta od 36.500 maraka – pojasnio je Stojčić.

Načelnik Sektora policije Radenko Stakić rekao rekao je da je u novembru evidentirano 344 saobraćajne nesreće u kojima je poginula jedna osoba, a sedam ih teško povrijeđeno.

(Srpskainfo)