BANJA LUKA, 09. maja – U foto studiju “Mrđenović”, poznatog banjalučkog fotografa Zorana Mrđenovića juče oko 16.30 časova zabilježen je pokušaj pljačke. Naime, dok su zaposleni razgovarali sa mušterijama, nepoznati muškarac je ušao u radnju i iz studija pokušao da odnose torbu sa foto opremom.

Na sreću, brzom reakcijom policijskih službenika i vlasnika studija spriječen je veći incident.

O pokušaju pljačke razgovarali smo i sa vlasnikom “Studija Mrđenović”, koji nam je detaljno opisao šta se zapravo događalo tokom jučerašnjeg događaja.

“Dočekujući već poznate mušterije na vratima u ulazu u studio, iza njih primjećujem i muškarca koji naglo, iz nepoznatih razloga mijenja svoj smjer kretanja i za njima ulazi u studio. Dok sam ja usluživao svoje već poznate mušterije, nepoznati muškarac se udaljio u drugi dio prostora i tada napravio dovoljnu socijalnu distancu da ne ugrozi ostale. Međutim, dok sam razgovarao sa prvim mušterijama, iznenada je uletio u drugu prostoriju i uzbuđeno počeo da se okreće oko sebe i razgleda je. Tada sam primijetio da zadihano diše i da ga je uhvatila nervoza”, počinje priču za portal banjaluka.net Zoran Mrđenović, vlasnik foto studija u kojem se dogodio pokušaj krađe.

On ističe da mu u prvi mah nepoznati muškarac, uprkos neuobičajenom ponašanju nije izgledao sumnjivo, te da je pomislio da je u pitanju još jedna mušterija ili prolaznik koji se osjeća loše i traga za pomoći.

“Nakon što se distancirao od ostalih lica u radnji, muškarac izlazi iz te prostorije i prolazi između mušterija i mene, te dolazi do stepenica koje vode na sprat studija. Pomislio sam da se osjeća loše i da traži toalet. Tada još uvijek nisam posumnjao u neke njegove loše namjere i nastavljam da razgovaram sa svojim mušterijama. U međuvremenu, muškarac je uletio u  prostoriju u kojoj se nalaze dve odvojene prostorije, toalet i ostava. Odmah nakon što sam ispratio mušterije, penjem se na sprat zajedno sa kolegom fotografom koji se sve vrijeme nalazio u studiju. Pitam ga kroz zatvorena vrata da li je sve u redu i treba li mu pomoć, misleći da je tada u lošem stanju”, nastavlja priču Mrđenović.

Nakon što mu nije odgovarao na postavljena pitanja vlasnik ulazi u prostoriju, gdje se nalazio nepoznati muškarac i zatiče ga u momentu kada je sa torbom u kojoj se nalazi foto oprema pokušavao da napusti prostoriju.

“Tada smo bili licem u lice i odmah mi bilo jasno kakve su mu namjere. Ostao sam sabran i smireno sam ga upitao, šta se desilo i šta to radi. Pitao me je da li znam ruski, a pošto nisam znao nastavili smo razgovor na engleskom. Nepovezano je pričao i govorio kako on ovu torbu mora da uzme i da mu je potrebna. Shvatajući šta se dešava, kolega fotograf se odvojio i otišao u drugu prostoriju da pozove policiju, vodeći računa da to bude neprimjetno. Bilo je potrebno oko 5 minuta da policija dodje, a do tada sam sve vrijeme pokušavao da ga zadržim. Iako mi je već sve bilo jasno šta se dešava, nisam bio agresivan, već sam kroz smireni razgovor pokušao da ga što više zadržim i saznam zbog čega sve to radi”, ističe Mrđenović.

Mrđenović je rekao da je sve vrijeme pokušavao da ostane smiren i ni jednim postupkom, do dolaska policije ne ugrozi niti svoj, niti život svog kolege koji se nalazio u radnji.

Policija je ubrzo stigla na lice mjesta i preuzela dalje riješavanje slučaja.

(Banjaluka.net)