BANJALUKA, 14. januara – Banjalučki policajci nisu nanijeli povrede N.K. i prema njemu su postupali u skladu sa zakonom, rekla je potparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Markanovićeva je istakla da je policija intervenisala na poziv konobara ugostiteljskog objekta “Feniks” u petak, 10. januara, u Ulici Relje Krilatice u Banjaluci i po dolasku u taj objekat na jednom licu primijetili povrede na glavi.

Ona je dodala da je policija po dolasku na lice mjesta zatekla dvije osobe od kojih je N.K počeo da vrijeđa pripadnike CJB Banjaluka, govoreći “šta vi hoćete, je l` ovo bila pljačka?”.

Uvidjevši povrede na glavi N.K. policajci su posumnjali da je riječ o učesniku u prekršaju zbog čega su mu zatražili lična dokumenta, kako bi utvrdili njegov identitet.

On je odbio da pokaže dokumenta i nastavio je i dalje sa ometanjem državnog organa u vršenju javnih funkcija zbog čega je lišen slobode.

Istražnim radnjama policija je ustanovila da je N.K. prilikom dolaska u ugostiteljski objekat imao vidne povrede lijeve strane lica i druge povrede što su potvrdili i svjedoci u lokalu “Feniks”.

Prilikom hapšenja N.K. je odbio alkotestiranje zbog čega je zadržan u prostorijama za zadržavanje CJB Banjaluka.

Riječ je o dvadesetosmogodišnjem Nemanji Kopanji iz Banjaluke, a Srna nezvanično saznaje da se radi o višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih djela i prekršaja među kojima je narušavanje javnog reda i mira, nasilje u porodici, a osuđivan je i na zatvorske kazne.

Kada je u pitanju nasilje u porodici, Kopanja je u više navrata tukao majku i oca zbog čega je privođen u policiju.

Podsjetimo, Kopanja je prijavio da su ga pripadnici policije 10. januara nakon privođenja iz jednog banjalučkog ugostiteljskog objekta brutalno pretukli.

On je za ATV ispričao da su policajci ušli u lokalni kafić i odmah se obrušili na njega. Nije imao ličnu kartu kod sebe, pa su ga u lisicama odveli u policijsku stanicu.

„Tukli su me cijelu noć, penrecima, šakama, rukama i nogama. Rugali su se mojoj visini, cijelu noć je trajala agonija, a na kraju sam dobio kaznu od 500 KM”, kaže Kopanja.