policija (1)

BANJA LUKA, 23. decembra – Banjalučka policija uhapsila je M.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela “nasilničko ponašanje” i “oštećenje i oduzimanje tuđe stvari” kao i prekršaj” ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih finkcija”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

“Nadležnoj policijskoj stanici Policijske uprave Banjaluka, 20.12.2019. godine prijavljeno je od strane oštećenog lica da mu je lice M.K. nakon kraće verbalne rasprave rukom razbilo staklo na njegovom putničkom automobilu, a koje je bilo parkirano ispred njegove kuće. Po dolasku policijskih službenika na lice mjesta, odbio je zakonito naređenje istih, te ih vrijeđao upućujući im pogrdne riječi”, navodi se u policijskom saopštenju.

Takođe se navodi da je bilo pod uticajem alkohola. Obavješten je dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom prekršaju.

O navedenom je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nakon kompletiranja predmeta protiv lica M.K. dostavi Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

(Nezavisne)