BANJA LUKA, 06. maja – Dom zdravlja Banjaluka će, u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije, ubuduće prilagoditi rad sa 50 odsto kapaciteta.

– U protekla dva mjeseca naše službe su zbrinjavale akutna i urgentna stanja, obavljale savjetovališta i vakcinaciju za djecu, a od ponedjeljka 11. maja, planiramo ponovo otvaranje laboratorije u Ulici vladike Platona. Pored redovnog pregleda trudnica, započećemo i preglede pacijentkinja sa neodložnom simptomatologijom – rekla je juče direktorka Doma zdravlja Nevena Todorović.

Pored stomatološke ambulante u OŠ “Ivo Andrić”, od ponedjeljka će zubarske usluge najmlađi moći dobiti i u školskim ambulantama “Branko Radičević” i “Sveti Sava”.

– U narednih nekoliko dana napravićemo plan pozivanja djece za sistematske preglede za upis u školu, sa kojima planiramo početi 16. maja. Takođe, napravićemo i plan pozivanja građana za mamografske, ultrazvučne i rendgenografske preglede u skladu sa težinom njihovog oboljenja i potrebom za dalje liječenje- rekla je Todorovićeva.

Rekla je da su u protekla 24 sata u dežurnim službama pregledana 24 pacijenta sa akutnim respiratornim infekcijama, od kojih je većina testirana na virus korona.

(Srpskainfo)