kiselina

BANJA LUKA, 29. septembra – Nudim ozbiljnu novčanu nagradu za svakog ko prepozna muškarca sa slike, a koji mi je prosuo nepoznatu kiselinu u lokalu i time nanio velilku štetu, kaže ovo za Srpskainfo rukovodilac tombole „Europlay“ u Banjaluci Alen Nezirević.

Ovaj krajnje neobičan slučaj desio se u pomenutom lokalu u blizini kružnog toka na Laušu, a u cijelu priču uključila se i policija.

Nezirević nam je ispričao da mu je nepoznati muškarac u četvrtak uveče u toaletu u lokalu posuo neku kiselinu, koja ima užasan smrad koji se ne može očistiti.

– Taj mladić je u četvrtak došao u lokal i sjedio par minuta, poslije čega je upitao jednu od radnica gdje je toalet. Ona mu je pokazala, a ubrzo nakon što je izašao iz toaleta otišao je iz lokala i više se nije vraćao. Taj mladić nikada ranije nije bio kod nas na tomboli – istakao je Nezirević.

Kaže da niko nije ni slutio šta se desilo, dok se u jednom trenutku nije počeo širiti nesnosan smrad po lokalu.

kiselina 1

– Kada su zaposleni ušli u muški toalet nisu mogli vjerovati šta se desilo. Taj mladić je po cijelom toaletu namjerno prosuo neku kiselinu koja užasno smrdi i taj smrad se proširio po cijelom lokalu. Nikada ništa gore nisam osjetio u životu – pojasnio je Nezirević.

Kaže da je odmah pozvao policiju kako bi sve prijavio, jer se boji da bi neko od radnika mogao imati zdravstvenih problema zbog te kiseline.

Ističe da se problem tu nije završio, jer kada su krenuli čistiti utvrdili su da se to ne može uraditi.

– Što smo više čistili, to je više smrdilo po lokalu. Na kraju sam na internetu našao kako se zove ta kiselina, te sam našao podatak da se može očistiti samo nekim posebnim razrjeđivačem. Taj razrjeđivač sam morao naručiti da mi donesu iz Njemačke, kako bih riješio ovaj problem – pojasnio je pomenuti rukovodioc tombole.

Ističe da ne zna ko stoji iza ovog podmuklog napada na njegov lokal, ali da misli da je ovo bio direktan napad na „Europlay“ i njihove radnike.

– Tog mladića su snimile kamere u lokalu i spreman sam ponuditi dobru novčanu nagradu ako ga neko prepozna. Zbog toga pozivam sve koji znaju tog mladića da dođu u lokal i kažu o kome je riječ, a ja ću ih novčano nagraditi za tu informaciju – poručio je Nezirević.

Na snimku se, međutim, vidi da je taj mladić svjesno prikrio lice kačketom i sunčanim naočarima.

Nezirević je dodao da mu je ovim postupkom nanesena šteta, jer se u lokalu teško može biti od tih neprijatnih mirisa. Prema našim saznanjima, i prošle godine desio se sličan napad na još jedan lokal u Banjaluci koji se bavi sličnim poslovima.

– Tada je napadač vjerovatno tu istu kiselinu posuo po tepihu, zidovima i aparatima za igre na sreću. Toliko je smrdilo da su vlasnici tog lokala morali izbaciti tepih, ali i zamijeniti aparate za igre na sreću, jer se nisu mogli očistiti – pojasnio je izvor iz istrage.

Dodaje da nije isključeno da se radi o istom muškarcu, a tek poslije njegovog hapšenja moće se pričati o njegovim motivima da na ovaj način napada lokale u kojima se priređuju igre na sreću.

U Policijskoj upravi  Banjaluka rekli su da im je u četvrtak uveče prijavljen ovaj slučaj i da su na lice mjesta izašli policajci.

– On su potvrdili navode prijave, da je nepoznati muškarac prosuo nepoznatu tečnost u lokalu. O svemu su obavijestili dežurnog tužioca, koji je rekao da nema elemenata krivičnog djela – rekli su u policiji.

(Srpskainfo)