BANJALUKA, 07. marta – Tri maskirana pljačkaša odnijela su u srijedu iz poslovne jedinice preduzeća “E-Box” u banjalučkom naselju Rosulje 50 računara i računarsku opremu, čija se vrijednost procjenjuje na oko 30.000 KM.

Kako je utvrđeno, razbojnici su ušli kroz prozor ove firme, te odnijeli nekoliko zvučnika, “Appleovih” računara, iPoda, Mac-Bookova i njihovu vrijednu prateću opremu.

Pljačkaši su se pred “E-Box” dovezli oko 1.45, a pljačka je trajala oko četiri minuta.

“Dvojica razbojnika, koji su bili maskirani kapama i rukavicama, pajserom su otvorili prozor i ušli u radnju. Odnijeli su opremu koja je bila izložena odmah pored prozora, sa lijeve i desne strane”, ispričala je Arijana Maksimčuk, direktor preduzeća “Telemax”, a u čijem se sastavu nalazi “E-Box”.

Ispričala je da su dvojica pljačkaša ušla u radnju i pokupila opremu, dok ih je treći čekao ispred zgrade u vozilu, objavile su Nezavisne novine.

Prema njenim riječima, objekat ima video-nadzor, ali i fizičko obezbjeđenje.

“Kamera je sve snimila, svaki detalj znamo. Sve je kao na dlanu. Takođe, imamo sve šifre ukradenih uređaja i kad se upale brzo ćemo ih locirati”, dodala je ona, nadajući se da će ovi razbojnici u najkraćem roku biti uhapšeni.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kazala je da su uviđaj vršili pripadnici policijske stanice Lazarevo.

“O događaju je obaviješteno banjalučko Okružno tužilaštvo. Policija radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela”, rekla je Markanovićeva.

Preduzeće “Telemax” bavi se projektovanjem, inženjeringom i ugradnjom telekomunikacione, energetske i sigurnosne opreme.

U sastavu “Telemaxa” se nalazi poslovna jedinica “E-Box” koja se bavi prodajom, distribucijom i servisom “Appleovih” proizvoda.