BANJA LUKA, 29. jula – Sjednica Socijalno-ekonomskog savjeta Republike Srpske zakazana za danas u Banjaluci, na kojoj je trebalo da se raspravlja o iznosu minimalne plate, odgođena je jer nema kvoruma za njeno održavanje, saopšteno je iz Savjeta.

Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske danas je dopisom obavijestila da njeni predstavnici nisu u mogućnosti da prisustvujuju sjednici usljed čega je predsjednik Socijalno-ekonomskog savjeta Duško Milunović otkazao sjednicu zbog nedostatka kvoruma neophodnog za rad i odlučivanje.

– U skladu sa zaključkom Ekonomsko-socijalnog savjeta Srpske sa sjednice održane 15. jula, Ministarstvo finansija dostavilo je analizu opravdanosti povećanja najniže plate, odnosno, Informaciju o makroekonomskim kretanjima u Srpskoj i okruženju s ciljem određivanja novog iznosa najniže plate za 2022. godinu- navodi se u saopštenju, koje potpisuje Milunović.

Nakon dostavljene analize Milunović je, u skladu sa zaključkom sa prethodne, zakazao novu sjednicu za danas s ciljem usaglašavanja i donošenja prijedloga Vladi Srpske za povećanje najniže plate.

(Srpskainfo)