jelsingrad

BANJA LUKA, 23. avgusta – Sa ciljem razvoja poslovnih zona i stvaranja povoljnih uslova za razvoj privrede u gradu, nova Poslovna zona “Jelšingrad” spremna je da uskoro primi prve investitore.

Vlada RS je ustupila Gradu 50.000 kvadratnih metara zemljišta gdje je planirana poslovna zone “Jelšingrad”.  Za narednu sjednicu Skupštine pripremili smo odluku o prvoj licitaciji za prodaju oko 20.000 kvadrata namjenjenih za izgradnju privrednih objekata.

“Očekujemo da će biti interesa i da ćemo dobiti nove privredne subjekte i nova radna mjesta u gradu”, kaže gradonačelnik Igor Radojičić. Početna prodajna cijena navedenog zemljišta iznosi nešto više od  2,2 miliona KM. Pravo učestvovanja u postupku licitacije imaju privredni subjekti, koji su registrovani za obavljanje proizvodne djelatnosti.

Buduća poslovna zona prostire na dvije lokacije površine od 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma.

U toku godine je planirano raspisivanje javne nabavke za izvođača radova na nedostajućoj infrastrukturi u ovoj zoni, za što su obezbijeđena novčana sredstva u budžetu za 2019. godinu.

Ramići

Govoreći o razvoju poslovnih zona u gradu, gradonačelnik Radojičić podsjeća  da je zona u Ramićima u ovom trenutku skoro popunjena i da je potrebno raditi na njenom proširenju.

“Tu je trenutno 16 subjekata koji posluju u Ramićima, a u planu je kupovina susjednih parcela od fizičkih lica i proširivanje ove zone za nove privredne subjekte”, naglašava Radojičić.

 (Nezavisne)