jelsingrad

BANJA LUKA, 23. septembra – Za prodaju prve parcele u novoj poslovnoj zoni “Jelšingrad” uskoro će biti raspisan javni poziv, nakon što je na zadnjoj sjednici Skupštine grada donesena odluka o prvoj licitaciji za prodaju oko 20.000 kvadrata namjenjenih za izgradnju privrednih objekata u toj zoni.

Kako ističu u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, već vlada veliko interesovanje privrednih subjekata za otvaranje nove poslovne zone.

– Početna vrijednost zemljišta koje će biti ponuđeno na licitaciju iznosi nešto više od 2,2 miliona, a pravo učestvovanja u postupku licitacije imaju privredni subjekti, koji su registrovani za obavljanje proizvodne djelatnosti – naveli su iz odjeljenja i dodali da prema planiranoj dinamici, prvi investitor bi mogao ući u novu poslovnu zonu do kraja ove godine.

Buduća poslovna zona prostire na dvije lokacije površine od 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma. U toku godine je planirano raspisivanje javne nabavke za izvođača radova na nedostajućoj infrastrukturi u ovoj zoni, za što su obezbijeđena novčana sredstva u budžetu za 2019. godinu.

(Srpskainfo)