avio linija

BANJA LUKA, 22. oktobra – Ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić razgovarali su u ponedeljak, 21. oktobra, sa direktorom preduzeća Aerodromi RS Milanom Račićem o mogućnostima za uspostavljanje direktne avionske linije između Banjaluke i Moskve.

Cilj je, kako je saopšteno iz Ministarstva trgovine i turizma, unapređenje saradnje i privlačenje turista iz Ruske Federacije, jer za to, prema analizama koje su vršene u prethodnom periodu, postoji interesovanje.

Gašić je navela da je uspostavljanje direktne avionske linije između RS i Rusije važno za lakši dolazak ruskih turista te podsjetila da se realizuju aktivnosti na promociji RS na ruskom tržištu.

Osim organizacije posjete ruskih novinara, koja je realizovana od 10. do 15. oktobra ove godine, za naredni period predviđeno je uspostavljanje saradnje i sa turističkim agencijama i turoperatorima iz Rusije. Gašić je navela da plan promocije predviđa ostvarivanje direktnog kontakta na ruskom tržištu, kako bi se RS što više približila ruskim turistima.

Na sastanku je navedeno da postoje mogućnosti za uvođenje čarter leta između Banjaluke i Moskve, te da je Aerodrom, u skladu sa svojim kapacitetima, spreman da odgovori na zahtjeve avioprijevoznika koji bude iskazao interes za uspostavljanje saradnje.

(Banjaluka.net)