BANJALUKA 18. februara – Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj je potpuno obustavljen, zbog sanacije odrona, i preusmjeren na alternativni putni pravac Srpske Toplice-Čađavica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

 20190218082753_523510

Na putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona, posebno na dionicama Kneževo-Ugar, Sarajevo-Foča i Višegrad-Ustiprača-Rogatica.

Na većini ostalih puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija nesmetano, po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature ima poledice u višim predjelima i preko prevoja.

Zbog rekonstrukcije rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene”, od 7.30 do 17.00 časova biće izmjena u saobraćanju na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova.

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je saobraćaj izmijenjen.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluk do 30. aprila izmijenjen je režim saobraćanja, odnosno na mjestu izvođenja radova saobraća se dvosmjerno.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani.

I na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćanja, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, a obavezno je poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, kod raskrsnica ulica Bulevar srpske vojske, Bulevar vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika. Izmjena će trajati do 31. marta.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

Na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nema dužih zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.