Fudbalska reprezentacija Srbije je juče u Dohi na žrijebu za grupe na Svjetskom prvenstvu dobila rivale protiv kojih će igrati na Mundijalu, a sada je poznata i satnica utakmica.

“Orlovi” će se takmičiti u G grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, a naknadno je utvrđeno i u koje vrijeme i na kojim stadionima će se igrati mečevi na turniru koji traje od 21. novembra do 18. decembra.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija će takmičenje početi u četvrtak 24. novembra protiv Brazila u 22 sata po lokalnom, odnosno u 20 časova po srednjeevropskom vremenu, a ta utakmica će se igrati na stadionu “Lusail”. Na ovom objektu će se igrati i finale, a kapacitet je 80 hiljada mesta.

U drugom kolu grupne faze, Srbija će igrati protiv Kameruna, u ponedjeljak 28. novembra od 11 časova po vremenu kod nas, a meč će se igrati na stadionu “Al Džanub” u mestu Al Vakra, blizu Dohe. U pitanju je stadion kapaciteta 40.000 mesta.

Poslednju utakmicu grupne faze Srbija će igrati protiv Švajcarske u petak 2. decembra, od 20 sati po srednjeevrospkom vremenu, na stadionu “974”. U pitanju je stadion sagrađen od montažnih kontejnera, simoboličnog naziva, koji predstavlja pozivni broj za Katar.

Kada je u pitanju nokaut faza, osmina finala će se igrati u dva termina – od 18 i 22 časa po lokalnom vremenu, odnosno od 16 i 20 po srpskom. Četvrtfinale takođe, polufinale od 22 časa po lokalnom, dok su meč za treće mesto i finale rezervisani za 18 časova po lokalnom vremenu.

(Srpskainfo)