bus

BANJA LUKA, 28. decembra – Dok traje školski raspust, na linijama javnog prevoza neće biti po nekoliko polazaka u popodnevnom terminu, u vremenu kada učenici inače završavaju nastavu ili dolaze u smjenu.

„Praznični“ red vožnje važi za sve prevoznike u Banjaluci i primjenjuje se radnim danima u januaru.

– Sve je istaknuto na prodajnim mjestima, tako da ljudi, kada kupuju mjesečnu kartu, mogu da vide koje će tačno imati polaske. Prvog dana škole u drugom polugodištu, 20. januara, vozni red se vraća na staro – precizira direktor „Autoprevoza“ Dejan Mijić.

Tokom neradnih dana u Srpskoj, 1, 2, 6, 7. i 9. januara, gradski prevoz već ustaljeno saobraća po nedjeljnom režimu.

Iz Grada je najavljeno da će, zbog predstojećih novogodišnjih koncerata, od danas u 13 sati do 2. januara, biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na potezu od zgrade „Pošte RS“ do „Ekvatora“. Za vrijeme obustave saobraćaja doći će i do preusmjeravanja linija gradskog prevoza.

Autobusi koji saobraćaju centrom, od Bulevara cara Dušana do Ulice Milana Tepića, iz smjera juga, biće preusmjereni u Bulevar, te ulice Kninsku, Vidovdansku, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

Istovremeno, autobusi koji voze Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, od Ulice Milana Tepića do Bulevara, iz smjera severa, biće preusmjereni u Ulicu Milana Tepića, za linije koje saobraćaju prema jugu u ulice Kninsku, Bulevar cara Dušana i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme obustave, u dijelu Ulice Milana Tepića biće zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila.

Trodnevni koncerti 30. i 31. decembra, te 1. januara biće organizovani na saobraćajnici ispred hotela „Palas“.

(Srpskainfo)