skupstina

BANJA LUKA, 26. novembra – Kolegijum Skupštine grada na današnjoj sjednici jednoglasno je utvrdio prijedlog programa rada gradskog parlamenta za 2020 godinu sa ukupno 121 tačkom dnevnog reda.

– Iduća, kao i ova godina biće sa puno materijala što pokazuje da Gradska uprava radi zaista dobar posao a mi kao parlament pratimo tu dinamiku i tempo – rekao je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

Naveo je da će zaključno sa posljednjom sjednicom gradskog parlamenta koja će se održati u decembru biti realizovano više od  90 odsto planiranih materijala.

Osvrćući se na rad Skupštine u ovoj godini, Talić je rekao da je do sada razmatrano više od 360 tačaka dnevnog reda i 90 podtačaka.

– Još čekamo zadnje zasjedanje za ovu godinu na kojem će biti preko 50 tačaka, tako da bismo imali razmatranih više od 400 tačaka tokom ove godine – zaključio je Talić.

Gradonačelnik Igor Radojičić, ističe da je zadovoljan radom gradskog parlamenta.

– Po učinku, imamo zaista uspješnu godinu iza nas. Gradska skupština je pratila i u suštini doprinjela ukupnom radu Gradske uprave i svemu što smo imali ispred nas kao plan. Ova godina je zaista bila uspješna kada je riječ i o radovima na terenu ali i o investicijama – naglasio je Radojičić.

Dodao je da gradska administracija priprema materijale za zadnju ovogodišnju sjednicu, koja bi najverovatnije trebalo da bude održana 11. decembra, a o čemu će konačnu odluku donijeti u četvrtak Skupštinski kolegijum.

(Srpskainfo)