bus

BANJA LUKA, 12. februara – Tokom aktuelnog časa, Boran Bosančić, odbornik DEMOS-a predao je inicijativu Odjeljenju za saobraćaj i puteve da se na relaciji autobuske linije 16, koja obuhvata prevoz do MZ Kola i Rekavice, uvede određeni broj eksperimentalnih polazaka kako bi se utvrdila njihova opravdanost.

“Prema mišljenju stanovnika ovog kraja, trenutni broj polazaka nije dovoljan, s tim da poseban problem predstavlja polazak u 22:20 časova sa Stare autobuske stanice, na pravcu do Kola, jer ova linije ne obezbjeđuje prevoz i do zaseoka Šamare koji su dio MZ Krupa na Vrbasu zbog čega dio putnika pješači i više od pet kilometara”, kaže Bosančić.

Dodaje da je u predatoj inicijativi naveo i problem termina polazaka autobusa, jer između polazaka u 19:20 i 22:20 nema ni jedan polazak iz grada prema navedenim MZ.

“To predstavlja razliku veću od tri časa između dva polaska i potpuno je opravdano i ima zainteresovanih za uvođenje polaska u 20 časova iz Centra prema Kolima. Gradska uprava je preduzela niz mjera kako bi poboljšala kvalitet života građanima na seoskom području”, zaključio je Bosančić.

Bosančić je kazao da vjeruje da će se naći rješenje zajedno sa prevoznicima i za ovaj problem.

(Banjaluka.com)