demos

Predsjednik Demokratskog saveza /Demos/ Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Zvorniku da će ključni akcent izbornog djelovanja ove partije biti unapređivanje realnog sektora u Republici Srpskoj, te stvaranje uslova za ulaganje kapitala i otvaranje novih radnih mjesta.

Čubrilović je, u pauzi sjednice Predsjedništva Demosa, novinarima rekao da je napravljen presjek stanja po regionalnim odborima stranke, te iznesena viđenja i analizirano stanje na nivou lokalnih zajednica po regijama.

“Prisutan je optimizam kod predsjednika regionalnih odbora koji naredne lokalne izbore očekuju sa voljom da ostvare najbolji rezultat u svojoj političkoj karijeri. Potpuno vjerujem u tu priču”, rekao je Čubrilović.

On je rekao da je za šefa Izbornog štaba Demosa izabran Boran Bosančić, generalni sekretar stranke, i to uz podršku svih regionalnih odbora.

“Na vrijeme moramo formirati Izborni štab, koji bi imao vremena da informiše lokalne izborne štabove o svim dešavanjima i neophodnim radnjama koje, naravno, treba na vrijeme završiti”, rekao je Čubrilović.

Predsjednik Gradskog odbora Demosa Zvornik Spomenka Stevanović rekla je da je regija Birač jedna od najvažnijih okosnica ove političke partije.

Stevanovićeva je naglasila da Demos na oktobarskim lokalnim izborima očekuje dobar izborni rezultat, naglašavajući da je to očekivanje zasnovano na realnoj analizi stanja na terenu.

“Izborni program nam je dobar, ali ono što čini okosnicu našeg djelovanja jeste čvrsta veza sa građanima. Okupljamo mnogo uspješnih iz oblasti privrede, sporta, ali i ljudi na državnim funkcijama i u politici”, rekla je Stevanovićeva i naglasila da zbir ovih uspješnih pojedinaca daje uspješno društvo.

Ističući da Demos okuplja i ljude koji žele da budu uspješni, Stevanovićeva je izrazila nadu da će ta sinergija unutar stranke povući cjelokupno društvo naprijed.

Prema njenim riječima, Demos očekuje da će ukupni izborni rezultati biti takvi da svaka lokalna zajednica u parlamentu bude zastupljena sa najmanje jednim ili više odborničkih mandata, dok su očekivanja da regija Birač, odnosno Izborna jedinica sedam, bude zastupljena sa 12 do 15 odbornika.

(Srna)