BANJA LUKA, 16. decembra – Ispred Poliklinike je trenutno u završnoj fazi postavljanje nadstrešnice koje trebaju zaštiti građane od loših vremenskih prilika dok čekaju na pregled, potvrdili su u Domu zdravlja Banjaluka.

Pored Poliklinike predviđeno je da se nadstrešnice postave i ispred ambulanti u Novoj varoši, u Ulici Vladike Platona, u Obilićevu, ispred Službe hitne medicinske pomoći, na Laušu, Starčevici 2, u Vrbanji te u Docu.

– U pitanju su lokacije gdje je najveća frekvencija građana i najveći broj registrovanih pacijenata. Na primjer, u Poliklinici je pedijatrija, ginekologija, ambulante porodične medicine, rentgen, Centar za bazičnu rehabilitaciju, ARI ambulante i Higijensko-epidemiološka služba. Imamo veliki broj timova i u Novoj varoši, kao i apoteku, Centar za vakcinaciju, Savjetovalište za bebe, ambulantu porodične medicine i pedijatriju, a slično je i na ostalim lokacijama – precizirali su u ovoj ustanovi.

Za realizaciju ove mjere, koja bi trebala što bolje da pripremi zdravstveni sistem u Banjaluci za loše vremenske prilike u kombinaciji s aktuelnom epidemiološkom situacijom, zadužena je gradska civilna zaštita.

Upravo je pripremanje prostora ispred ovih zdravstvenih ustanova za ovo doba godine, u kojem su učestale padavine, jedna od mjera koja je najavljena još ljetos.

Cilj je, kako su tada nadležni objasnili, da se Banjalučanima kojima je potrebna pomoć ljekara, dolaskom ružnijeg vremena bar malo olakša trenutna situacija, odnosno čekanje u redovima dok ih ne prozovu.

(Srpskainfo)