“Aerodromi Republike Srpske” u pregovorima su za uspostavljanje novih avio-linija atraktivnih za građane, ali u trenutnoj fazi pregovora nije moguće otkriti detalje, izjavio je direktor ovog preduzeća Milan Račić.

Nakon pauze od četiri mjeseca sa banjalučkog aerodroma ponovo saobraćaju avioni kompanije “Er Srbija” Beograd-Banjaluka-Beograd dva puta sedmično, “Rajaner” Brisel-Banjaluka-Brisel i Memingen-Banjaluka-Memingen po dva puta sedmično, te čarter letovi agencije “Kontiki travel” Antalija-Banjaluka-Antalija. S obzirom na ograničenja u putovanjima prouzrokovana pandemijom virusa korona na svjetskom i evropskom nivou, popunjenost aviona je zadovoljavajuća – rekao je Račić za Nezavisne novine.

Govoreći o izgradnji aerodroma u Trebinju, Račić kaže da taj aerodrom ima osnovanost i da postoji potreba za njim, jer Hercegovina i region raspolažu potencijalom za povezivanje vazdušnim saobraćajem.

– Razvoj saobraćajne infrastrukture uvijek je pozitivno uticao na privredni rast, zapošljavanje i društveni razvoj, a izgradnjom aerodroma Trebinje i otpočinjanjem saobraćaja u budućnosti snažnije će se razviti, između ostalih, i turistički potencijal – dodao je Račić.

On je naveo da Aerodrom Banjaluka poštuje pravila i preporuke nadležnih institucija u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona, a s ciljem zaštite zaposlenih i putnika.

1 komentar

Comments are closed.