Radnik građevinske firme “Vilusi” iz Nikšića M. Koprivica odbio je jutros da vozi bager i učestvuje u rušenju manastirskog konaka na Briskoj Gori pored Ulcinja, javljaju crnogorski mediji.

– Jutros me je firma poslala u Ulcinj, ali nisu mi rekli šta treba da radim. Tek kada sam došao, vidio sam o čemu je riječ. Odmah sam izašao iz bagera i rekao da neću da rušim konak, niti da učestvujem u tome. Prekrstio sam se i otišao pješke sa tog mjesta do Ulcinja – izjavio je Koprivica za crnogorski portal IN4S.

Koprivica je, kako se navodi, nakon vrlo neprijatnog razgovora sa policijom, napustio to mjesto, a bager je preuzeo direktor kompanije “Vilusi” Marko Daković, koji je na kraju i srušio konak.Sekretarijat za održivi razvoj, oglasio se na svom Tviter nalogu povodom ovog događaja, navodeći da je u Zoganju, u Ulcinju “počelo rušenje nelegalno građenog objekta projektovane površine više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. vijeka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora”.

Rušenje manastirskog konaka osudio je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i Demokratsk front.

(Srpskainfo)