Loše je krenulo, ali Piksijeva Srbija je preokrenula rezultat protiv Irske i na debiju jednog od najboljih fudbalera svih vremena u Srbiji, Dragana Stojkovića Piksija, obradovala je naciju pobjedom od 3:2.

Međutim, bila je ovo izuzetno teška utakmica, bez podrške navijača i sa bremenom imperativa pobjede Srbija je stidljivo ušla u meč.

 

Irci su bili agresivni od samog početka, a onda su prvi i poveli.

U 18. minutu Kalum Robinson je poveo kontru po lijevoj strani, sačekao da mu se saigrači rasporede, a onda precizno uposlio Brauna i – Irska je dala tek drugi gol na devet svojih posljednjih utakmica.

Alan Braun je poslije centaršuta s lijeve strane “nadskočio” Mladenovića i “žabicom” matirao Dmitrovića, poslavši loptu u dalji ugao!

Odgovorila je Srbija, i inicijativom i posjedom i ubačajima Tadića, međutim, nije se rezultat mijenjao, a onda je u 40. minutu Vlahović donio radost domaćima.

Ponovo je Tadić ubacio, na pravom mjestu bio je Vlahović i pogodio za 1:1.

Mladenović je proigrao s lijeva kapitena Srbije, a ovaj uposlio mladog napadača Fjorentine, što je Vlahović krunisao preciznim udarcem lijevom nogom – u dalji donji ugao gola Iraca.

Ovo je bio signal za Srbiju koja je nastavila s napadima, a novu priliku propustio je Đuričić samo minut kasnije.

Novu priliku propustila je Srbija u 61. miniutu.

Milenković se ubacio iz odbrane u napad, šutirao po zemlji, a kod dalje, lijeve stative, uklizavao je Vlahović vidjevši da lopta ne ide u gol. Centimetri su mu nedostajali da zahvati “bubamaru”, koja je “za dlaku” prošla pokraj spoljne ivice stative irskog gola!

A onda, za samo šest minuta Mitrović matira Irce. Prvo je efektno, lukavo i precizno s ruba šesnaesterca lobovao golmana Irske, a samo šest minuta kasnije sjajno je reagovao na centaršut Tadića i glavom pogodio za 3:1.

Bila je to igra kakvu je Piksi i najavljivao.

Nisu se ni Irci predavali i četiri minute prije kraja su vratili rezultatsku neizvjesnost.

Džejms Kolins koristi loše dodavanje glavom Stefana Mitrovića ka golmanu, Long odmah dodaje loptu saigraču, čiji šut sa 6, 7 metara Pavlović ne uspijeva da zaustavi požrtvovanim uklizavanjem – 3:2!

(Srpskainfo)