krcmarice

BANJA LUKA, 11. novembra – Do kraja godine, u gornjem dijelu Česme, odnosno na Krčmaricama, trebalo bi da bude sagrađen novi objekat društvenog doma, u okviru velike akcije oživljavanja društvenih sadržaja na prigradskom i seoskom području.

Postojeći objekat je dotrajao i u jako lošem stanju, te je odlučeno da se izgradi novi, zajedničkim ulaganjem Grada i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

-Radovi uveliko traju i u toku je prva faza, koja podrazumijeva gradnju objekta i stavljanje pod krov – kazali su iz Odjeljenja za opštu upravu, koje je koordinator ovog projekta.

Kako su naveli, za drugu fazu radova – unutrašnje uređenje i opremanje, planirano je da se sredstva obezbijede naredne godine takođe u okviru istog projekta.

–Namjera je da mještani Česme u novom višenamjenskom objektu, u čijoj su blizni mali sportski tereni, dobiju prostor za društvena okupljanja, te za održavanje folklornih i drugih sekcija – zaključili su iz odjeljenja.

Mještani Česme su prošle sedmice dobili i teretanu na otvorenom na lokaciji kod fudbalskog igrališta.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednička inicijativa vlada Švajcarske i Švedske, a sprovodi ga UNDP. U ovaj projekat su uključene jedinice lokalne samouprave u BiH, a Banja Luka u ovom projektu učestvuje sa šest mjesnih zajednica:  Saračica, Lauš 2, Paprikovac, Šargovac, Rosulje i Česma.

(Banjaluka.net)