BANJA LUKA, 01. septembra – Ukoliko se ne uspiju uskladiti polasci autobusa s rasporedom časova pojedini đaci u Banjaluci mogli bi duže čekati prevoz nego što će im trajati nastava.

Roditelji su zabrinuti kako će djeca koja putuju stizati na nastavu i vraćati se kući, s obzirom da će nastava biti organizovana na drugačiji način, u grupama, s časovima koji traju između 20 minuta i pola sata.

Pojedini učenici, koji imaju šest časova, u školi će boraviti oko dva i po sata, što brojne školarce može dovesti u situaciju da duže čekaju autobuse i putuju nego što borave na nastavi.

To se posebno odnosi na učenike koji putuju iz seoskih i prigradskih mjesnih zajednica, iz kojih autobusi rjeđe voze. Sudeći prema posljednjim informacijama, oni bi trebali da se strpe u narednih desetak dana, jer će u tom vremenu nadležni procijeniti situaciju i pripremiti nove redove vožnje.

Osnovne škole su u obavezi da Odjeljenju za saobraćaj i puteve pošalju novi raspored časova, nakon čega će se s prevoznicima nastojati korigovati polasci autobusa, kako bi đaci mogli stići na nastavu.