djeca-vrtic-

BANJA LUKA, 29. januara – Roditelji budućih prvačića mogu do 7. februara da prijave svoje mališane za učešće u Programu u godini pred polazak u školu za djecu koja nisu uključena u vaspitno-obrazovni rad predškolskih ustanova, rekla je direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Jelena Kurtinović.

Kurtinovićeva je istakla da će Program biti realizovan u osam većih vrtića ovog centra, od 2. marta do 29. maja.

Trajanje programa je po 180 minuta ili 3 sata dnevno, od 17 do 20 časova.

Ona je navela da Program u godini pred polazak u školu podrazumijeva sve aspekte razvoja – psihofizički, razvoj govora, stvaralaštva i socioemocionalni razvoj, kao i rad na razvoju krupne i fine motorike.

– Novina u Banjaluci je da je Program ove godine besplatan, s tim da će roditelji platiti samo osiguranje za djecu – rekla je Kurtinovićeva.

Podsjetimo da je do sada cijena programa bila 20 KM mjesečno.

Kurtinovićeva je istakla da je prioritet ovog programa socijalizacija djece i razvoj njihove emocionalne zrelosti – da se naviknu na grupe kako bi se lakše odvojili od roditelja, lakše krenuli u školu i bili spremni za zadatke koji ih očekuju.

Ona je naglasila da mališani koji već borave u vrtićima Program pripreme za polazak u školu pohađaju u redovnim grupama.

(Srpskainfo)