policajac

BANJA LUKA, 29. februara – Dvadesetčetvorogodišnji policajac V.V., pripadnik Policijske stanice Lauš, do daljeg je udaljen s posla zbog narušavanja ugleda MUP-a RS, odnosno učestvovanja u incidentu, koji se prije nekoliko noći dogodio u banjalučkom klubu “K4”, saznaju “Nezavisne”.

Izvori “Nezavisnih novina”, upućeni u detalje ovog događaja, ističu da je on u noći između utorka i srijede bio u ovom objektu, na desnoj obali Vrbasa, uz Studentski dom, te da u prvi mah ništa nije slutilo da će doći do incidenta.

“Međutim, prema dostupnim saznanjima, njega je neko udario, on je potom izašao napolje i vratio se s pištoljem te njime počeo da maše, da ga pokazuje. Potom ga je suvlasnik ovog kluba izgurao napolje te ga udario”, otkrivaju izvori “Nezavisnih”, upućeni u istragu.

Kako dodaju, pripadnik PS Lauš, koji u momentima incidenta nije bio na dužnosti, pronađen je u besvjesnom stanju, te je prebačen u Univerzitetski klinički centar RS.

Iz Univerzitetskog kliničnog centra RS za “Nezavisne” su rekli da je u srijedu, u 4.40,  vozilom Službe hitne pomoći Banjaluka u Urgentni centar UKC RS dovezen pacijent V.V.

“Pacijent V.V. (24) primljen je s lakšim povredama te je zbrinut u Urgentnom centru, a nakon toga hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju, te ostaje na daljem liječenju i praćenju”, rekli su nam iz UKC RS.

Iz Policijske uprave Banjaluka rekli su nam da je ova PU donijela rješenje kojim se do daljeg s posla udaljava policijski službenik PS Lauš V.V. zbog narušavanja ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

“Policijski službenici nadležne policijske stanice su 26. februara postupali po prijavi da je u ugostiteljskom objektu u Banjaluci došlo do narušavanja javnog reda i mira te su preduzeli aktivnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica koje se mogu dovesti u vezu s konkretnom prijavom”, navela je Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka.

O svemu je, kako saznajemo, upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji s ciljem prikupljanja dokaza koji će se koristiti u prekršajnom postupku protiv mladog policajca, ali i protiv M.B., koji je, nezvanično saznajemo, suvlasnik kluba “K4”.

U tom klubu su nam rekli da ne znaju ništa o ovom incidentu.

“Prvi put to čujemo od vas”, kazali su u ovom banjalučkom klubu, a kada smo im sugerisali da ipak provjere, pa da se kasnije čujemo, rekli su da za tim nema potrebe.

(Nezavisne)