U Republici Srpskoj će narednih dana biti promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme sa kišom koja će u četvrtak, 11. februara, uz pad temperature, preći u susnježicu i snijeg na planinama, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Iz Hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na obilnije padavine, pojačan vjetar i grmljavinu u Hercegovini danas i sutra.

Sutra ujutru i tokom dana biće promjenljivo do pretežno oblačno, sa kišom uglavnom na jugu i jugozapadu, a povremeno može padati u ostalim krajevima. Na sjeveru i sjeveroistoku biće kraćih sunčanih perioda.

Tokom dana će na jugu, jugozapadu i u centralnim krajevima povremeno biti pljuskova, dok će temperatura biti u manjem padu, ali dalje iznad prosjeka za ovo doba godine. Uveče se očekuje prestanak padavina i djelimično raslojavanje oblačnosti.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar, sredinom dana pojačan.

Minimalna temperatura vazduha od tri do devet, na planinama oko jedan, a najviša dnevna od šest do 12, na sjeveru do 15, na planinama od tri stepena Celzijusova.

srijedu, 10. februara, ujutru će biti umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suvo, na zapadu i jugozapadu će padati slaba kiša, dok će tokom dana doći do jačanja oblačnosti sa zapada, koje će donijeti kišu prvo u te krajeve, pa zatim mjestimično i u ostale.

Povremeno će biti pljuskova, uglavnom u južnim krajevima, dok će u noći na četvrtak uz pad temperature doći do provijavanja snijega na planinama, ali ga može biti i u nižim krajevima.

Minimalna temperatura vazduha od tri do devet, na planinama oko jedan stepen, a najviša dnevna od sedam do 13, na sjeveru do 17, na planinama od tri stepena Celzijusova.

četvrtak, 11. februara, u toku noći padaće kiša koja uz pad temperature prelazi u susnježicu i snijeg na planinama, do jutra i u većini nižih predjela. Ujutru će biti slabih padavina, susnježice i snijega, koje slabe i prestaju tokom dana i predveče uz zadržavanje umjerene oblačnosti u većini krajeva.

U toku večeri i noći temperature će biti u daljem osjetnom padu.

Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do četiri, na jugu i istoku oko sedam, a najviša dnevna od minus tri do četiri, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

petak, 12. februara, u toku noći očekuje se jači pad temperature, pa će jutro biti veoma hladno sa umjerenim do jakim mrazom. Tokom dana biće umjereno do pretežno oblačno i hladno sa temperaturom ispod nule, osim na jugu gdje će preovladavati sunčano vrijeme.

Minimalna jutarnja temperatura od minus devet do minus četiri, a najviša dnevna od minus osam do minus dva, na jugu do šest, a na planinama od minus 10 stepni Celzijusovih.

(Srpskainfo)