Trijumfom na Rolan Garosu Novak Đoković se približio Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru na samo trofej zaostatka u grend slem titulama.

Šansu da se izjednači sa njima imaće već za dvije sedmice, kada je na programu Vimbldon.

– Još se nisam izjednačio s njima. Nadal i Federer i dalje igraju u odličnoj formi, ali nikad nisam mislio da je nemoguće da ih stignem. Nastaviću da ih jurim ali ću pri tome nastojati da slijedim svoj put i ono što me sam izgradio – rekao je Đoković.

Mnogi smatraju da Đoković ima šansu da osvoji Zlatni slem.

– Sve je moguće. Za sad sve ide po planu postigao sam mnoge stvari. Bio sam u sličnoj poziciji 2016. godine, kad sam poražen u trećoj rundi Vimbldona. Sad imam samo dvije sedmice za pripremu tako da to nije idealno – naveo je on.

Upravo to donosi dodatni pritisak.

– Kad čovek pobjeđuje osjeća samo najljepše emocije, sreću, ponos. Sada ne osjećam umor, jer sam pod adrenalinom, ali biće teško sutra. Kada čovek juri istoriju i grend slemove pod pritiskom je, ali ja sam navikao na pritisak i to me čini jačim i boljim. Mnogo ću naučiti iz ova dva dana. Ovo su moja Top 3 dostignuća u karijeri. Proslaviću titulu narednih dana, a onda ću se okrenuti ka Vimbldonu. Nemam problem reći da želim titulu. Pun samopouzdanja idem na ovo takmičenje – dodao je Novak.

REKET, POKLON ZA PODRŠKU

Srpski teniser je zatim objasnio zašto je poklonio reket dječaku iz publike.

– Zaista ne poznajem dječaka, ali je bio uz mene čitav meč. Bodrio me i kad sam gubio 0:2, čak mi je dijelio i savjete, bio mi je trener, ha, ha. Stalno sam vidio da navija za mene i mislim da je bio najbolja osoba kojoj sam mogao da poklonim reket – rekao je Đoković.

(Srpskainfo)