prevoz

BANJA LUKA, 27. marta – S obzirom da je u Banjaluci ukinut javni prevoz, kao mjera prevencije u suzbijanju širenja virusa korona, privrednici koji imaju potrebu da u ovim uslovima organizuju ugovoreni prevoz radnika, trebaju kontaktirati Odjeljenje za saobraćaj i puteve grada za dobijanje odobrenja.

Poručili su iz Privredne komore RS, koji su u ovome informisali privrednike.

– Članom 11 Odluke o bezbjednosti saobraćaja na putevima grada, definisano je da trasu kretanja autobusa, autobuska stajališta i vremenski period, za prevoz lica za vlastite potrebe i ugovoreni prevoz odobrava gradski organ uprave nadležan za poslove saobraćaja, što znači da privrednici koji imaju potrebu da u ovim uslovima organizuju ugovoreni prevoz radnika, trebaju kontaktirati Odjeljenje za saobraćaj i puteve grada za dobijanje odobrenja – naveli su iz Komore.

Privredna komora Republike Srpske preporučila je da ugovore o prevozu radnika privrednici zaključe sa prevoznicima koji su do sada obavljali gradsko-prigradski prevoz putnika na teritoriji grada, koji zbog ukidanja redovnog javnog linijskog prevoza imaju slobodne kapacitete i koji su u potpunosti primjenili mjere zaštite za sprečavanje širenja virusa korona.

Podsetimo da je u Banjaluci od juče ukinut javni prevoz, a organizovan je samo tzv. koridorski prevoz na linijama 17, 17 A i 1, za potrebe zdravstvenih radnika i drugih neophodnih službi.

(Srpskainfo)